برنج مادلند

ویژگی های برنج فریدونکنار کشت دوم

برنج کشت دوم چیست ؟

برنج کشت دوم یا به اصطلاح دوباره کشت به برنج هایی گفته میشود که کاشت آن ها بعد از برداشت کشت اول بوده و برداشت آنها آبان میباشد. برنج کشت دوم فقط در شهرستان فریدونکنار استان مازندران کشت و برداشت شده است زیرا بخاطر آب و هوای گرم و رطوبت مناسب علی الخصوص وجود آب فروان و آبندان های زیاد بستر مناسبی برای کشت دوم را دارند. این برنج بهترین برنج ایرانیست به نوعی میشه گفت در سطح جهان جزو برترین هاست و از آن بعنوان گران ترین برنج ایرانی یاد میشود.

مزایای برنج کشت دوم

1- کیفیت پخت بسیار بالا برای طبخ

2- عطر و طعم بسیار زیاد نسبت به کشت اول

3- مرغوبیت بسیار بالا نسبت به کشت اول

4- دانه دانه و دانه بلند
5 -مناسب برای مجالس ، میهمانی ها ، تشریفات و رستوران ها

برنج مادلند

ویژگی های برنج طارم معطر و طارم هاشمی معطر

برنج طارم دارای رنگ سفید مایل به کرم است و کیفیت  بسیار بالایی دارد.این برنج ها به خوبی ری می کنند. منظور از ری کردن برنج قد کشیدن و حجیم شدن برنج بعد از پخت است که یکی از ارکان و ویژگی های برنج خوب محسوب می شود.

برنج مادلند

ویژگی های برنج دانه بلند (اصیل)ایرانی

برنج اصیل ایرانی مادلند

دانه این برنج دارای طول حدود ۷ میلی متر و عرض آن ۱.۹۵ میلی متر است ولی در هنگام پخت به طول ۱۰.۵٢ میلی متر خواهد رسید. این برنج خاصیت ماندگاری خوبی بعد از پخت دارد. شکل ظاهری این بسیار شبیه به طارم معطراست و در خواص نیز شباهت وجود دارد.

برنج طارم استخوانی

برنج طارم استخوانی نخستین بار در استان مازندران کشت و برداشت شده. این نوع از برنج بیشتر در مناطق سردسیر و کوهستانی شمال و در مناطقی که کیفیت آب و خاک آنها بسیار پایین است، کشت می شود. علی رغم این خصوصیات محصول فراوان و باکیفبت به عمل می آید.

برنج مادلند

ویژگی های برنج طارم شمشیری معطر

برنج طارم شمشیری

برنج طارم شمشیری که در دسته بندی انواع برنج پر محصول قرار می‌گیرد. این برنج بیشتر در استان گرگان تولید می‌شود اما در استان مازندران به ویژه شهرستان آمل و فریدونکنار نیز کشت میشود.

رنگ این برنج سفید کریستالی و کدر و ظاهر این برنج شبیه خنجر و شمشیر است که از سمت انتهای آن تا سر برنج به آرامی باریک می شود و یک طرف آن نیز دارای کمی فرو رفتگی است. طول دانه خام آن در حدود 8 میلی متر است. طول دانه پخته برنج طارم شمشیری معطر نیز به 10.3 میلی متر می رسد. این محصول به دلیل پخت خوب ،قد کشیدن و ری کردن عالی آنطرفداران بسیاری دارد.

برنج طارم شمشیری معطر پس از برداشت، کمی عطر و طعم می گیرد و بویی مانند به برنج خوش‌عطر طارم از آن بلند می شود.

برنج مادلند

تفاوت های ظاهری انواع برنج ایرانی دریک نگاه

When, while the lovely valley teems with vapor around me, and the meridian sun strikes the upper surface of the impenetrable foliage of my trees, and but a few stray gleams steal into the inner sanctuary, I throw myself down among the tall grass by the trickling stream; and, as I lie close to the earth, a thousand unknown plants are noticed by me: when I hear the buzz of the little world among the stalks, and grow familiar with the countless indescribable forms of the insects and flies, then I feel the presence of the Almighty, who formed us in his own image, and the breath of that universal love which bears and sustains us, as it floats around us in an eternity of bliss; and then, my friend, when darkness overspreads my eyes, and heaven and earth seem to dwell in my soul and absorb its power, like the form of a beloved mistress, then I often think with longing, Oh, would I could describe these conceptions, could impress upon paper all that is living so full and warm within me, that it might be the mirror of my soul, as my soul is the mirror of the infinite God!

O my friend — but it is too much for my strength — I sink under the weight of the splendor of these visions! A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart. I am alone, and feel the charm of existence in this spot, which was created for the bliss of souls like mine.

I am so happy, my dear friend, so absorbed in the exquisite sense of mere tranquil existence, that I neglect my talents. I should be incapable of drawing a single stroke at the present moment; and yet I feel that I never was a greater artist than now.

When, while the lovely valley teems with vapor around me, and the meridian sun strikes the upper surface of the impenetrable foliage of my trees, and but a few stray gleams steal into the inner sanctuary, I throw myself down among the tall grass by the trickling stream; and, as I lie close to the earth, a thousand unknown plants are noticed by me: when I hear the buzz of the little world among the stalks, and grow familiar with the countless indescribable forms of the insects and flies, then I feel the presence of the Almighty, who formed us in his own image, and the breath of that universal love which bears and sustains us, as it floats around us in an eternity of bliss; and then, my friend, when darkness overspreads my eyes, and heaven and earth seem to dwell in my soul and absorb its power, like the form of a beloved mistress, then I often think with longing, Oh, would I could describe these conceptions, could impress upon paper all that is living so full and warm within me.

برنج مادلند

آموزش پخت برنج های ایرانی مادلند

طرز تهیه برنج کشت دوم

طرز تهیه برنج کته :
برنج را بشویید و داخل قابلمه مورد نظر بریزید

آب و یک قاشق غذاخوری نمک را به آن اضافه کنید

یک الی دو ساعت زمان بدهید تا برنج خیس بخورد

زمان پخت برنج مقدار آب را حتما اندازه کنید

بطوریکه آب یک بند انگشت از برنج بالاتر باشد

شعله را روشن کنید با حرارت زیاد بجوشنید تا آب آن تبخیر شود

اینکار به مدت 15 دقیقه باید طول بکشد

برنج کته برخلاف آبکش نیاز به مهارت در آشپزی دارد
در حین جوشیدن یک یا دوبار برنج را هم بزنید به این دلیل که حرارت بطور مساوی پخش شود

با تبخیر شدن آب شعله را کم کنید و مقدار کمی کره یا روغن جامد بر روی برنج بریزید

نکته قابل توجه این است که با کم کردن شعله حتما از دم کنی استفاده کنید

تا بخار را جذب خود کند و باعث خمیر شدن برنج نشود

 برنج آبکشی مجلسی

برنج را با استفاده از آب و نمک 2 الی 3 ساعت بخیسانید
قابلمه ای مناسب با توجه به حجم برنج انتخاب کنید و دو سوم قابلمه را با آب پر کنید و منتظر بمانید تا به آب جوش بیاد

در گام بعد برنج را به قابلمه اضافه کنید و دو قاشق غذا خوری روغن مایع در قابلمه بریزید (اضافه کردن روغن باعث میشود برنج عالی و دون دون در بیاد)

برای
 قد کشیدن برنج در زمانی که برنج در اوج جوشیدن است چند قالب یخ یا آب سرد به آن اضافه کنید
برای اطمینان از آماده شدن برنج برای آبکش کردن چند دانه برنج را بین انگشتان له کنید

مطمئن شوید برنج نه سفت است نه خام سپس اقدام به آبکش کردن کنید

در حین آبکش کردن برای سریع دم کشیدن برنج میتوانید بر روی برنج آب ولرم بریزید
اما برای جمع تر شدن برنج و یا اینکه مطمئن شوید برنج شفته نمیشود بر روی برنج آب سرد بریزید

سپس برنج را داخل قابلمه ریخته و یک حالت قله ای یا کوه مانند ایجاد کنید

چند سوراخ در بین برنج ایجاد کنید تا برنج سریع به بخار بیافتد

برنج آبکش ایرانی

برای جلوگیری از خمیر شدن برنج از دم کنی استفاده کنید
زمانی که برنج را بروی شعله گذاشتید پنج دقیقه اول شعله را زیاد کنید تا برنج به بخار بیافتد و بعد شعله را کم کنید

بعد از 20 دقیقه مقدار کمی روغن جامد یا کره داغ شده به همراه نمک به روی برنج در قابلمه بریزید

(کسانی که رژیم غذایی و یا علاقه ای به روغن ندارند میتوانند این مرحله را حذف کنند
)
در انتها درب قابلمه را بگذارید و بعد از 15 دقیقه برنج آماده میشود
.


 نحوه پخت برنج طارم شمشیری معطر به روش آبکش

برنج طارم شمشیری را با استفاده از آب و نمک ۲ الی ۳ ساعت خیس کنید. قابلمه ای مناسب با توجه به حجم برنج انتخاب کنید و دو سوم قابلمه را با آب پر کنید و منتظر بمانید تا به آب جوش بیاد در گام بعد برنج را به قابلمه اضافه کنید و دو قاشق غذا خوری روغن مایع در قابلمه بریزید (اضافه کردن روغن باعث می شود برنج عالی و دون دون در بیاد)

برای قد کشیدن برنج در زمانی که برنج در اوج جوشیدن است چند قالب یخ یا آب سرد به آن اضافه کنید. برای اطمینان از آماده شدن برنج برای آبکش کردن چند دانه برنج را بین انگشتان له کنید. مطمئن شوید برنج نه سفت است نه خام سپس اقدام به آبکش کردن کنید. بگدارید دم بکشد. مقاله در ارتباط با 8 نکته برای پخت برنج مجلسی و حرفه ای را نیز مطالعه کنید.

نحوه پخت برنج طارم شمشیری معطر به روش کته

برنج طارم شمشیری معطر را دو ساعت و نیم با یک بند انگشت آب بالای برنج در مخلوطی از آب و نمک و آبلیمو و روغن که مقدار آبلیمو و روغن یک قاشق چای خوری است بخیسانید سپس بعد این مدت برنج را را حرارت داده و ۱۰ دقیقه با حرارت بالا و چهل دقیقه با حرارت ملایم پخت کنید استفاده از دمی و کته الزامی است.


نحوه پخت برنج طارم معطر به روش آبکش:

برنج را با آب ولرم یا سرد شسته و زیاد برنج را چنگ نزنید، ممکن است به هنگام پخت شکسته و خرد شود. و به مدت 3 الی 4 ساعت با آب و نمک بخیسانید.  برنج را در آب جوش ریخته وبگذارید برنج جوش بیاید. آب مورد نیاز تقریبا به اندازه انگشت اشاره بالاتر از سطح برنج باشد. می توان برای قد کشیدن بهتر برنج دو قاشق آبلیمو یا آب نارنج اضافه کرد. برای آبکشیدن، برنج را بین انگشتتان فشار دهید اگر له شد زمان آبکشی برنج است و اگر نه به برنج زمان پخت بیشتری بدهید. دقت کنید اگر برنج تازه باشد، دانه هایش زودتر از برنج قدیمی میپزد و شل می شود.پس باید دقت داشته باشید هنگامی که برنج روی آب ظاهر شد حتماً سریع آبکشی کنید.برنج را در قابلمه مورد نظر به صورت هرمی منتقل کنید و چند حفره با کفگیر در وسط برنج ایجاد کنید تا بخار از کف به سقف قابلمه آمده و برنج زودتر دم بکشد. کمی آب روی برنج بپاشید تا سرعت دم کشیدن برنج سریع شود. قابلمه را روی اجاق با شعله کم به مدت ۲۵ دقیقه زمان پخت دهید.


پخت برنج طارم استخوانی به روش کته

برنج را بشویید و با آب و نمک 1 تا 2 ساعت خیس کنید. مقدار آب باید یک بند انگشت از برنج بالاتر باشد.

برنج خیس خورده را روی شعله زیاد قرار دهید تا آب برنج کاملاً تبخیر شود. ( حدود ۱۵ دقیقه زمان می برد تا برنج به جوش بیاید.)

بعد از جوش آمدن شعله گاز را کم کنید تا برنج به خوبی دم بکشد. کته شما بعد از گذشت حدودا ۳۰ دقیقه آماده نوش جان کردن است.

 

پخت برنج طارم استخوانی به روش آبکش

برنج را با استفاده از آب و نمک 2 الی 3 ساعت بخیسانید.

سپس آن را به یک قابلمه بزرگ تر منتقل کنید و زیر شعله را روشن تا برنج و آب جوش بخورد.

برای اطمینان از آماده شدن برنج برای آبکش کردن چند دانه برنج را بین انگشتان له کنید.

مطمئن شوید برنج نه سفت است نه خام سپس اقدام به آبکش کردن کنید.

برنج را آبکش کرده، برنج را به صورت هرمی در قابلمه بریزید. با ته کفگیر چند حفره و سوراخ در برنج ایجاد کنید. این کار باعث می شود تا بخار از کف به سقف قابلمه آمده و برنج زودتر دم بکشد.

دمکنی را گذاشته و شعله را کم کنید تا به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه خوب دم بکشد تا حاضر شود.


پخت برنج طارم هاشمی
۱
– برنج را شسته، مقداری نمک در آن می ریزیم، به مدت دو تا سه ساعت با آب ولرم خیسانده و کنار می گذاریم.
۲
– در یک قابلمه آب را تا نیمه پر کرده روی شعله زیاد می گذاریم تا بجوشد.
۳
– آب برنج خیس شده را خالی نموده، آن را در آب جوش می ریزیم و به مقدار لازم به آن نمک اضافه می کنیم.
۴
– پس از چند دقیقه (زمانی که مغز برنج نسبتا نرم شد، به طوریکه وقتی دانه برنج را در دست له کردیم مغز آن زبر و خشک نباشد) برنج را آبکش می کنیم، هم چنین قبل از آبکش کردن برنج یک لیوان از آب برنج را بر می داریم.
۵
– بعد از اینکه آب برنج گرفته شد برنج را در داخل قابلمه میریزیم. اگر مغز برنج نرم نبود مقداری آّب که قبل از آبکش کردن برداشته بودیم همراه با کمی روغن روی آن می ریزیم. (اضافه کردن روغن اختیاریست.) 
۶
– درب قابلمه را بسته روی حرارت ملایم میگذاریم. وقتی که برنج بخار نمود، پارچه دمکردنی را روی درب قابلمه قرار می دهیم. بعد از ۳۰ الی ۴۰ دقیقه برنج حاضر است.

پخت برنج اصیل ایرانی مادلند
۱
– برنج را شسته، مقداری نمک در آن می ریزیم، به مدت دو تا سه ساعت خیسانده و کنار می گذاریم.
۲
– در یک قابلمه آب را تا نیمه پر کرده روی شعله زیاد می گذاریم تا بجوشد.
۳
– آب برنج خیس شده را خالی نموده، آن را در آب جوش می ریزیم و به مقدار لازم به آن نمک اضافه می کنیم.
۴
– پس از چند دقیقه (زمانی که مغز برنج نسبتا نرم شد، به طوریکه وقتی دانه برنج را در دست له کردیم مغز آن زبر و خشک نباشد) برنج را آبکش می کنیم، هم چنین قبل از آبکش کردن برنج یک لیوان از آب برنج را بر می داریم.
۵
– بعد از اینکه آب برنج گرفته شد برنج را در داخل قابلمه میریزیم. اگر مغز برنج نرم نبود مقداری آّب که قبل از آبکش کردن برداشته بودیم همراه با کمی روغن روی آن می ریزیم. (اضافه کردن روغن اختیاریست.) 
۶
– درب قابلمه را بسته روی حرارت ملایم میگذاریم. وقتی که برنج بخار نمود، پارچه دمکردنی را روی درب قابلمه قرار می دهیم. بعد از ۳۰ الی ۴۰ دقیقه برنج حاضر است.